Vrijwilligers voor het besturen van de riksja's voor mensen die slecht ter been zijn

Trefwoorden:
gezelschap, vervoer
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Vrijwilligers voor het besturen van de riksja's voor mensen die slecht ter been zijn

Fietsen Alle Jaren is een concept uit Denemarken wat sinds 2014 over de hele wereld navolging krijgt. Vrijwilligers halen een driewielige fiets, een riksja, op en halen daarmee (veelal eenzame) ouderen en mensen die slecht ter been zijn op om naar de stad te gaan of een tochtje in de omgeving te maken. Omdat een fiets langzaam is zijn gesprekken mogelijk, ervaren de mensen de omgeving maximaal, kunnen de passagiers weer eens terug komen in hun oude omgeving etc. Onderweg wordt gestopt voor een kopje koffie etc waardoor men elkaar beter leert kennen, mede door de verhalen over vroeger.
https://cyclingwithoutage.org/about/

In Nederland zijn er al 22 steden die mee doen, Maastricht hoopt snel te kunnen starten. Boeken kan eenvoudig online.
https://fietsenallejaren.nl/
https://fietsenallejaren.nl/maastricht/

Wij zoeken vrijwilligers die af en toe met iemand op stap willen gaan. Nu hebben we 5 gepensioneerden die dit willen doen maar we hebben nog veel meer mensen nodig! U bepaalt zelf hoe vaak en hoe lang u tijd heeft en waar u een riksja in Maastricht ophaalt.

Envida heeft al 5000,-E mondeling toegezegd voor een riksja in West. Daarnaast hebben we nog minstens 1 extra riksja nodig aan de Oost kant van de Maas om de ophaaltijd klein te houden. Een bedrag van 9200,-E per riksja, naast de jaarlijkse kosten voor onderhoud etc.
Wilt u financieel bijdragen of heeft u een tip, neem dan contact op met Jos Huisman via https://fietsenallejaren.nl/maastricht

gepubliceerd: 7 oktober 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.