Vrijwillige Coach

Trefwoorden:
coach, coachen, coachen van vrijwilligers, coaching, mantelzorg, mantelzorg ondersteunen, mantelzorg ondersteuning, mantelzorgontlasting, regelen, vrijwilligerswerk
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

Vrijwillige Coach

De beroepskrachten van Steunpunt Mantelzorg werken in de ondersteuning van mantelzorgers nauw samen met een team vrijwilligers.

Om de kwaliteit van het vrijwilligerswerk te waarborgen zet Steunpunt Mantelzorg vrijwillige coaches in. Een coach geeft de vrijwilliger de benodigde persoonlijke aandacht en zorgt ervoor dat de vrijwilliger het beste uit zichzelf haalt in het vrijwilligerswerk. Elke coach begeleidt een groep van maximaal 10 vrijwilligers en werkt onder verantwoordelijkheid van de coördinator intensieve vrijwilligerszorg.

Werkgebied: Maastricht, Meerssen, Gulpen-Wittem, Valkenburg aan de Geul, Eijsden-Margraten en Vaals (wordt in overleg bepaald)

Taken:
* De vrijwillige coach onderhoudt regelmatig contact met de vrijwilligers uit zijn groep en bespreekt lopende zaken wat betreft het vrijwilligersnetwerk.
* De vrijwillige coach informeert de coördinator over actuele ontwikkelingen binnen het werk van de vrijwilligers uit zijn/haar groep.
* De vrijwillige coach begeleidt de (nieuwe) vrijwilliger bij het eerst contact/huisbezoek bij de hulpvrager en/of mantelzorger.
* De vrijwillige coach neemt deel aan overleg, themabijeenkomsten en deskundigheidsbevordering van Steunpunt Mantelzorg Zuid.
* De coördinatoren en de vrijwillige coaches hebben 1 keer per 2 maanden overleg.

Tijdsinvestering bedraagt ongeveer 10-15 uur per maand.

aangepast: 7 november 2018
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.