“Had ik het maar jaren eerder geweten!”

Mar woont in Gelderland. En is zoals ze zelf zegt ‘chronisch aan het beter worden’. Op dit moment vindt ze het niet verstandig om de deur uit te gaan. En dus zocht ze hulp. 

Iedereen kan iets
“Ik weet het niet zeker meer hoe ik over wehelpen.nl hoorde. Ik geloof op televisie in een nieuwsprogramma”, zegt Mar. “En ik was gelijk helemaal enthousiast. Zoveel aanbieders! Ook hulpvragers kunnen op hun beurt weer anderen helpen. Iedereen heeft sterke en minder sterke kanten en we vullen elkaar prima aan met z’n allen.”

In drie dagen tien reacties
Ze vroeg of iemand haar boodschappen wilde doen. Mar: “In drie dagen tijd had ik tien mensen die voor me naar de supermarkt wilden gaan. En daar bleef het niet bij. Ook mijn hond wordt uitgelaten als ik me niet goed genoeg voel. En er zijn zelfs mensen die gezellig met me willen bellen, gewoon omdat ze dat zelf ook leuk vinden.” 

Gelijkwaardig
“Wat ik belangrijk vind, is dat iemand die zo graag geeft, kan leren begrijpen dat ontvangen ook geven is. Als een hulpbieder ook hulp vraagt, geeft die een ander ruimte om te helpen. En al is het een glimlach die je teruggeeft, het doet iets met de ander. En dus met jou. Zo blijft de verhouding gelijkwaardig. En maak je elkaar blij: dat is essentieel in het leven.”

Doe mee
Over onze vraag of ze een tip voor de lezer heeft, hoeft ze niet na te denken. “Hoe meer mensen er actief zijn, des te eerder kunnen de matches ontstaan. Dus maak je profiel aan, zet je vraag erop en ik weet zeker dat deze zijn weg vindt naar de juiste persoon!”

Om er tot slot aan toe te voegen: “Makers van deze zeer gebruiksvriendelijke site, heel veel dank!"